προβολή “religulous” ΔΕΥΤΕΡΑ 16/4 και ώρα 9μμ στην κατάληψη Δράκα

Το Religulous είναι μια δημιουργία του Bill Maher και του σκηνοθέτη Larry Charles (Borat).

O τίτλος προέρχεται από τις λέξεις Religious και Ridiculous, και όπως καταλαβαίνετε ασχολείται με ένα διαφορετικό τρόπο με τις θρησκείες.

Ο Bill Maher στον ρόλο ενός παρουσιαστή ντοκιμαντέρ, συζητά με διάφορους εκπρόσωπους θρησκειών και πιστούς από όλο τον κόσμο κάνοντας, κωμικές, σοβαρές αλλά και προβοκατόρικες ερωτήσεις.

Κύριος σκοπός είναι μάλλον να αποδείξει την ματαιοτότητα ύπαρξης των θρησκειών αλλά μάλλον καταφέρνει να γελοιοποιήσει τις ιδέες αλλά και τους πιστούς όλων των θρησκειών με έναν τρόπο που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και φυσικά πολύ “αρνητική” διαφήμιση.

Κάποιοι μιλάνε για μια πανέξυπνη ιδέα και μια κωμικότατη εκτέλεση και κάποιοι για μια ακόμα ταινία γεμάτη χοντροιδεάστατο Αμερικάνικο χιούμορ.

“….

Η μόνη πρέπουσα στάση του ανθρώπου απέναντι στο μεγάλο ερώτημα δεν είναι η αλαζονική βεβαιότητα της κάθε θρησκείας, αλλά η αμφιβολία. Η αμφιβολία είναι ταπεινή, και έτσι πρέπει να είναι και ο άνθρωπος, δεδομένου ότι η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από ανθρώπινα λάθη.

Γι’αυτό οι λογικοί άνθρωποι, οι αντι-θρησκοι, πρέπει να λύσουν τη σιωπή τους και να αποκαλυφθούν. Και αυτοί που θεωρείτε τους εαυτούς σας μετριοπαθείς θρησκευόμενους, πρέπει να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να συνειδητοποιήσετε ότι η παρηγοριά που σας προσφέρει η θρησκεία κοστίζει δραματικά.

Αν ανήκετε σε ένα πολιτικό κόμμα ή μια κοινωνική ομάδα που λειτουργεί με βάση τον ρατσισμό, τη μισογυνία, την ομοφοβία, τη βία και την καθαρή άγνοια, όπως η θρησκεία, θα έπρεπε να παραιτηθείτε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αν δεν το κάνετε, τους διευκολύνετε. Γιατί οι εξτρεμιστές αντλούν τη νομιμότητά τους από τα δισεκατομμύρια των συνοδοιπόρων τους.

Αν τελειώσει ο κόσμος, ή οδηγηθεί κουτσός προς το μέλλον από τα παρεπόμενα μιας θρησκείας που την ενέπνευσε η πυρηνική τρομοκρατία, ας θυμηθούμε ποιο ήταν το πραγματικό πρόβλημα: Ότι μάθαμε να επισπεύδουμε τον μαζικό θάνατο, προτού ξεπεράσουμε τη νευρολογική διαταραχή του να τον ευχόμαστε. Αυτό είναι.

Ωρίμασε ή πέθανε.”

.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *